WWW.STRESS-TIPS.TOPLINK.BE


STRESS BOEKEN

Over het onderwerp Stress verschijnen er regelmatig nieuwe boeken. Hieronder een overzicht van boeken over Stress.

Loretta LaRoche Relax! Het leven is al zo kort!
Auteurs: Loretta LaRoche
ISBN - 9789044725490
Gepubliseerd: mei 2010
Gebruik de kracht van humor om af te rekenen met stress in je leven en werk

Als stressmanagementconsultant weet Loretta LaRoche als geen ander hoe belangrijk ontspannen en relativeren is. In dit onderhoudende boek met bladzijden vol adviezen en grappige gebeurtenissen komt haar enorme talent voor het zien van grappige details in zelfs de moeilijkste situaties scherper dan ooit naar voren. Het boek bevat praktische oefeningen, hilarische anekdotes en specifiek advies om te leren omgaan met het steeds maar toenemende stressniveau in het moderne dagelijkse leven - het is een hulpmiddel om zorgen tegen te gaan en meer plezier te krijgen. De schrijfster rekent af met onze voorliefde om onszelf al te serieus te nemen. Ze laat zien hoe we langer en gelukkiger kunnen leven dankzij de genezende werking van het absurde.

Loretta LaRoche is beroepsmatig bezig met het promoten van humor, optimisme en veerkracht als levenskunst. Met behulp van haar geestigheid en wijsheid helpt ze mensen van stress hun kracht te maken en 'het geluk in het ongeluk' te vinden.Michel Beankens Flow : de natuur als remedie tegen stress
Auteurs: Michel Beankens
ISBN - 978 90 5826 695 8
Gepubliseerd: maart 2010
Het moderne, jachtige leven zet de mens onder druk. We hebben geen tijd meer om even stil te staan en tot rust te komen. Het aantal depressies en burn-outs stijgt en de mens en natuur zijn elkaar ontgroeid. We zijn vergeten dat de natuur voor de mens kan werken als een krachtig medicijn. Hoog tijd om de verbinding terug te maken en om bewuster om te gaan met alles wat leeft en met onszelf.

Daar kan dit boek over stress je bij helpen. Centraal staat ‘flow’ of de stroming van energie in je lichaam en geest. Flow zorgt voor balans en energie door heel bewust je zintuigen te gebruiken en je gedachten achterwege te laten. Je kan het ervaren door de rust in de natuur op te zoeken of je over te geven aan de meest natuurlijke beweging van de mens: wandelen.

In dit anti stress boek ontdek je de rijke symboliek van de natuur. Je kuiert je onder andere over de paden van blotevoetenwandelingen, wandelcoaching en meditatie. Af en toe sta je stil en mijmer je over de rijke symboliek van de natuur. Citaten, foto’s, vragen, inspirerende oefeningen en tips brengen rust in je lichaam en geest.Luc Swinnen Stress Is Geen Probleem
Auteurs: Luc Swinnen
ISBN - 9789056179199
Gepubliseerd: 2009
Stress is niet noodzakelijk een probleem. Het hangt er gewoon van af hoe je met stress omgaat. Zonder steun van je omgeving en zonder optimaal energieniveau put stress je uit en zo kom je in een negatieve spiraal terecht. Dat proces noemen we het burn-outsyndroom; de energie is verbruikt. De laatste jaren zien we ook al bore-outs: mensen kunnen dan niet meer creatief en flexibel bezig zijn. Maar tijdens het werk kan ook 'flow' optreden, wat het engagement verhoogt. Dat beschermt ons tegen stress en burn-out.

Stress is geen probleem is een boek voor het grote publiek en voor de beslissers in de bedrijfswereld. Als geen ander weet stressdokter Luc Swinnen hoe je het best kunt reageren op een stressvolle omgeving. In een vlotte en toegankelijke taal vind je er talloze concrete stress tips en adviezen om beter met stress en overbelasting om te gaan. Het is meer dan een eenvoudig zelfhulpboek, want alle adviezen steunen op een stevig wetenschappelijk fundament. Je leert je omgeving optimaal te beheersen om als een optimistisch en gelukkig persoon door het leven te gaan.Hugo D'Hertefelt Psychosociale Arbeidsbelasting
Auteurs: Hugo D'Hertefelt
ISBN - 9789046520413
Gepubliseerd: 2009
De laatste jaren kreeg de psychosociale belasting van de werknemers een prominente plaats in de welzijnsreglementering. Er verscheen een nieuw hoofdstuk in de Codex welzijn op het werk over dit onderwerp en er werden procedures vastgesteld voor de bestrijding van pesten en ander ongewenst gedrag. Bovendien kwam er een nieuwe speler op het welzijnsveld: de preventieadviseur psychosociale aspecten.

Dat deze onderwerpen zo’n bijzondere aandacht genieten, hoeft niet te verbazen. In onze drukke maatschappij zijn stress en ongewenst gedrag veelvoorkomende problemen, die even vaak hun oorzaak vinden in als buiten het beroepsleven.

Dit boek ondersteunt de preventieadviseur bij het opsporen en beheersen van psychosociale risico’s zoals stress en pesten. Het besteedt hierbij veel aandacht aan het specifieke wettelijke kader en de wetenschappelijke achtergrond.

Hugo D’Hertefelt is socioloog en was tot voor kort werkzaam bij DiOVA (Directie Onderzoek Verbetering Arbeidsomstandigheden).Jaap van der Burgh, Hans Reijnen Opgebrand: burn-out
Auteurs: Jaap van der Burgh, Hans Reijnen
ISBN - 9789058711380
Gepubliseerd: 2007
Er zijn veel misvattingen over burn-out, maar de grootste misvatting is dat het iets is om je voor te schamen. Het kan namelijk iedereen overkomen. Het zijn niet de zwakkeren die opgebrand raken, maar juist mensen met een (te) sterk verantwoordelijkheidsgevoel. Onze omgeving bekogelt ons met prikkels en de wereld verandert met een snelheid die om voortdurende aanpassing vraagt. En daar zijn we eigenlijk niet op gebouwd. We zullen moeten leren om onze stresshuishouding goed in de gaten te houden.

Tot die conclusie kwamen de auteurs na tientallen jaren praktijkervaring. Zij ontwikkelden een methode die leidt tot een sneller herstel en tot minder lijden bij mensen met een burn-out. De resultaten zijn zo opvallend dat zij besloten hun inzichten en ervaringen in dagelijkse taal op papier te zetten. Het resultaat is het boek Opgebrand.

In Opgebrand leest u hoe een burn-out ontstaat, wat u kunt doen als u er aan lijdt en hoe u de voortekenen herkent. U leert het belang inzien van voeding en beweging en het boek bevat oefeningen om het tij te keren. Op de website www.dieptekuur.nl vindt u meer informatie over burn-out, zoals ingesproken tekst, videofragmenten met oefeningen en artikelen van de auteurs.

Opgebrand geeft nieuwe energie, niet alleen bij mensen met een burn-out, maar bij iedereen die meer wil weten over gezonde voeding en een ontspannen manier van levenBoeken stress bij kinderen

  • Druk, druk, druk. Hoe je kind helpen bij stress? Lieve Swinnen. Van Halewyck, Leuven, 2011.
  • Stresskids. Wendy Peerlings. Uitgeverij Lannoo nv, Tielt, 2008
  • Laat ze niet schieten. Geef de grens een plaats in het leven van jongeren. Peter Adriaenssens. Lannoo, Tielt, 2010.
  • Bouwen aan zelfvertrouwen. Als tiener anders denken over jezelf. Marijke Bisschop; Lannoo Tielt, 2004
  • Beter omgaan met de emoties van kleuters. Met de methode van ‘Het toverbos®’, Niki Jeannin, Peter Adriaenssens, Els Mertens, Lannoo, Tielt, 2008.
  • Van kwaad naar erger. Lieve Swinnen. Van Halewyck, Leuven, 2009
  • Kinderen helpen na een schokkende gebeurtenis. Slachtofferhulp. Lannoo, Tielt, 2003.
  • Ik kan het! Hensen, H. (2007): een boek voor kinderen over positief omgaan met stress, Uitgave Amsterdam : Niño
  © Digitown Webdesign  - 
gedichten - plooifiets kopen
tapas recepten - reisadvies
nieuwe spelling - uw webwinkel haaruitval slaaptips
wellness weekend
laptop kopen permanent ontharen